Prijenos uživo

Četvrtak, 03 Prosinac 2015 23:04

Kobe Bryant oprašta se od košarke, emotivno pismo ganut će navijače iz cijelog svijeta!

Bryant je u Lakersima proveo cijelu karijeru, a osvojio je pet naslova NBA prvaka i najbolji je strijelac kluba te treći najbolji strijelac u povijesti lige.
 

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena Kobe Bryant najavio je da će se na kraju sezone oprostiti od košarke. Igrač Los Angelesa muči se s ozljedama i na parketu više ne daje ono što je nekad davao pa je ova njegova odluka na neki način i logična. Bryantovo tijelo više ne sluša i izabrao je najbolji trenutak da kaže zbogom, a do kraja sezone dat će sve od sebe kako bi mirno mogao u mirovinu.

Bryant je oproštaj od košarke najavio emotivnim pismom posvećenom baš košarci. Mnoge njegove obožavatelje i ljubitelje ovog sporta ono će zasigurno dirnuti...

Draga košarko,

Od trenutka kada sam počeo umotavati tatine čarape i pucati zamišljene šuteve, znao sam jednu stvar – zaljubio sam se u tebe. Ljubav je toliko duboka da sam ti dao sve, od svog uma i tijela pa sve do svog duha i duše. Kao šestogodišnjak koji se duboko zaljubio u tebe, nikada nisam vidio kraj tunela, vidio sam samo sebe kako istrčavam iz jednog. I tako sam trčao, trčao sam gore i dolje po svakom terenu, hvatao svaku izgubljenu loptu zbog tebe. Tražila si od mene energičnost, ja sam ti dao svoje srce, jer uz njega dolazi i mnogo više.

Igrao sam kroz znoj i bol. Ne zato što sam osjećao izazov, već zbog tvog poziva. Radio sam sve za tebe. Jer takve stvari radiš kada se zbog nekoga osjećaš živo kao što sam se ja osjećao zbog tebe. Dala si šestogodišnjem momku njegov san u Lakersima. I zbog toga ću te uvijek voljeti. Ali, ne mogu te opsesivno voljeti još dugo. Ova sezona je sve što je ostalo u meni. Moje srce može primiti još udaraca, moj um može izdržati napore. Ali moje tijelo zna da je vrijeme za oproštaj.

I to je O.K. Spreman sam te pustiti. Želim da to znaš. Želim da to znaš sada kako bi oboje uživali u svakom zajedničkom trenutku koji nam je ostao. Dobrom i lošem. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. I oboje znamo, bez obzira na to što ću sljedeće raditi – bit ću uvijek taj klinac s umotanim čarapama, kantom smeće u kutu, pet sekundi do kraja i loptom u svojim rukama. 5...4...3...2...1. Uvijek ću te voljeti!  Kobe“ - napisao je Bryant u emotivnom oproštajnom pismu.

Bryant je u Lakersima proveo cijelu karijeru, a osvojio je 5 naslova NBA prvaka i najbolji je strijelac kluba te 3 najbolji strijelac u povijesti lige. U utakmici protiv Toronta 2006. godine zabio je 81 koš na susretu, a samo je Wilt Chamberlain uspio na jednoj utakmici postići više od 100 koševa.

Kobe je dva puta bio MVP finala NBA lige, a jednom i MVP Sezone. Na All-Staru je nastupio 17 puta, 11 puta je biran u najbolju petorku, a 2 puta bio je pobjednik natjecanja u zakucavanju. U NBA ligi odigrao je 1292 utakmice te u prosjeku postizao više od 25 koševa.

Iako postoje kritičari koji uglavnom tvrde da nije najbolji igrač svih vremena, na kraju sezone ipak će se svi složiti kako je košarka ostala bez pravog velikana.

www.vecernji.hr

Autor: Hrvoje Delać