Prijenos uživo

Utorak, 08 Ožujak 2016 21:20

Jolly u Tisnom bolji od Kvarnera 2010

Treba Kvarneru 2010 odati priznanje na borbenosti ove srijede u Tisnome. Od Jollyja je momčad Marijana Mancea doživjela sedmi uzastopni poraz u svim natjecanjima (70:66), ali se unatoč svim problemima koji je more glede ozljeda i bolesti predstavila dobro odigranom utakmicom.

Jollyju su preostale teoretske šanse za plasman u Ligu za prvaka u posljednja tri kola, Kvarner je već tamo… Šibenčane je do pobjede predvodio Josip Gulam s devetnaest ubačaja, kod gostiju je najefikasniji bio Mauro Veljačić s jednim ubačajem više. Kvarneru nije pomogla ni činjenica da je imao četiri ‘dvoznamenkasta’ igrača, kao ni to da je imao dvostruko manje izgubljenih lopti.

Derao je glasnice Marijan Mance već u samom startu utakmice. Imao je i zašto, njegovi su momci utakmicu u novoizgrađenoj školskoj dvorani u Tisnome otvorili loše. I rezultatski i šuterski i psihološki… Na sve načine! Probao je strateg Kvarnera 2010 u nedostatku visokih igrača krenuti sa Šimom Olivarijem ispod koša, pomoć su mu bili Marko Baković i Franko Kalpić, ali…

Nakon što je na prvoj minuti predaha decibelima premašio i glazbu s razglasa dvorane u Tisnom, Mance je na parket ipak postavio Matu Vucića (pod koš) i Sinišu Štembergera u vatru s Marinellijem i Veljačićem. Uz sve nedaće, Kvarneru se dogodilo i to da je u posljednjoj minuti prvog perioda njegova klupa dobila tehničku pogrešku, odvojeno sa Sinišom Štembergerom. Naime, u desetoj minuti Ivan Miličević obnovio je svoju ozljedu stopala, a Štemberger se prema sudačkoj trojci postavio kapetanski s namjerom traženja osobne pogreške.

Bude se u završnici Veljačić i Gulam. Riječki je razigravač stavio dvije vezane trice, šibenski jednu pa je rezultat glasio 66:61. Odlučivati je mogla jedna lopta, a tako je na kraju i bilo. Nakon Marinellijeve trice za dva je zabio Petković, a korake je na pedeset sekundi od kraja napravio Štemberger, što je Jollyju ostavilo pozitivan rezultat na kraju.

www.crosarka.com

Autor: Patrik Mršnik